De siste ukene har vært spesielle for oss i Star of Hope Haiti. Nødhjelpsarbeidet har pågått for fullt siden orkanen, vi har fortsatt mye å gjøre. 

Vi har nettopp gjort gjort bestilling nummer to med nødhjelp. Denne ordren er på 2.400 familiepakker.

Debouchette og Roche Jaboin
Den første bestillingen vi gjorde på 1150 familiepakker, er allerede distribuert til den sørlige delen av øye, to av de mest berørte og ødelagte stedene hvor desperate mennesker som kjempet for å overleve. Den ene byen heter Debouchette og den andre var en fiskelandsby, Roche Jaboin hvor det stod bare 6 hus igjen av 233 totalt. Nå kan familiene få en måned til å tenke på annet enn å skaffe seg mat.

Nye 2400 familiepakker på vei
Vi har nettopp gjort gjort bestilling nummer to med nødhjelp. Denne ordren er på 2.400 familiepakker og kan betraktes som den andre fasen av SOHHs nødhjelpsarbeid til de mest berørte landsbyene støttet av Star of Hope. Ordren pakkes nå og den skulle vært sendt til Dano, Hesse, Marigot og Bois Negresse denne uken. Dessverre blir vi nødt til å utsette mye av distribusjonen til neste uke på grunn av kraftig regn som har oversvømt Haiti i snart tre dager. Transport av mat til disse stedene er dessverre umulig, men vi håper været vil bli bedre slik at transporten kan gjøres neste uke.

Innbyggerne i Hesse og Dano jobber hardt for å fikse veiene slik at det kan gjennomføres.

Matkuponger til de som trenger det mest
2400 matkuponger blir nå gitt til de lokale lederne som så går fra dør til dør og gir til de virkelige ofrene. Dano og Hesse har allerede levert alle kuponger, mens Bois Negresse og Marigot er fortsatt i prosess. Bare ofre med matkuponger får mat på tildelingstidspunktet.

Hver matpakke inneholder 12 kg ris, 5 kg bønner, 5 kg sukker, 4 liter matolje, 2 kg sardiner, 6 pakker med spagetti, alt med god kvalitet. 25 kg til hver familie rammet av stormen er nok mat til en familie på 6 i en måned.

Takk for at dere tenker på oss
Våre brødre og søstre, våre familier og venner, alle lider vi med hverandre. Det er ekstra sterkt og spesielt å kjenne på støtten fra dere, takk for at dere tenker på oss, og gjør innsatsene våre mulig. Gud velsigne dere alle!

Tony Boursiqout (Leder Star of Hope Haiti)

Dele med vennene dine: