Både du og jeg har helt sikkert gnidd gjennomfrosne hender mot hverandre en gang. Vi vet hvordan det er når følelsene i tærne forsvinner i skoene – men også hvordan det er å komme inn i varmen etterpå. Den muligheten mangler familien Temay i nordlige Argentina.

Der, i et land som vi forbinder med sol og varme, må Victor, Augustine og deres fem barn kjempe med kuldebølger hvert år. Og når minusgradene tar over, blir det minusgrader også innendørs. Da samler hele familien seg i den indre delen av hjemmets to rom og legger seg i seng med ytterklærne på. De har ikke nok senger, så to av barna må ligge på gulvet inntil husets eneste varmeaggregat. Familien tilhører Tobafolket, og vinden suser rett gjennom deres enkle skjul. Andre i byen, som ikke har noe annet valg, har åpen ild inne i husene. Flere har fått store skader og en del har omkommet av ild og røyk.

Så ille kan det gå i et fattig, bortglemt hjem. For når kulden kryper inn i marg og ben gjør vi mennesker hva som helst for å rømme fra den. Derfor vil jeg rette månedens innsamling til disse familiene.
Du og jeg kan hjelpe dem på så mange måter! Fra et par vanter som kan tine frosne fingre, til nye varmeaggregat som kan betyr enorm forskjell. Og hva kan vel være bedre enn å investere i å isolere deres hjem før neste kuldebølge?

La oss sammen varme Tobafolkets barn!

Håpefull hilsen,

Lennart Eriksson,
Med-grunnlegger og utviklingsansvarlig

 

Dele med vennene dine: