Kjære medarbeider!

I dag vil jeg fortelle deg om Denis. Han er elleve år gammel og bor i den østre delen av Romania, i fjellbyen Valea Seaca. Han blir snart storebror, men barnet kommer til å bli født farløst — for Denis pappa døde i høst. Denis mamma står igjen alene, uten inntekt og med fem barn å ta hånd om i et iskaldt hjem der vinterens snø har fått deler av taket til å rase. Nå legger hele familien seg på samme sovesofa for å holde varmen. De har ikke vann, ingen elektrisitet og ingen mat. Det ville vært en bekmørk slutt på denne historien, om det ikke var for Star of Hopes ressurssenter i byen.

Dit får Denis og hans søster Nicoleta komme hver dag. Senteret er en friplass som gir dem alt de savner hjemme: Mat, vann, varme, leker, toaletter, vaskemaskin, dusj og mulighet til å gjøre lekser i godt opplyste lokaler. Når vi møtte ham i januar fikk alle barna brødskiver, men Denis ville ikke spise sin. I stedet tok han den med hjem for å dele den med sin lillebror Madelin.
Det her er enda en påminnelse om hvor mye våre senter i Romania betyr, både for barna og deres familier. Sentrene gir dem nytt håp, og håpet gir dem kraft til å kjempe videre for et bedre liv.

Dessverre trues sentrenes fremtid. De månedsgaver vi får er ikke nok for å holde driften oppe, og det blir vanskeligere å gi livsviktig hjelp i hjemmene hos de mest utsatte.

Derfor ber vi denne måneden alle som kan å gi en gave til dette formålet.
Din innsats kan bli avgjørende for vårt arbeid blant disse familiene.

Lennart Eriksson,
Med-grunnlegger og utviklingsansvarlig

Våre ressurssenter for det utsatte romfolket

Vi har opprettet ressurssenter på fem ulike steder i Romania, som har blitt det pumpende hjertet i vårt forandringsarbeid. Dette arbeidet har 4 grunnpilarer:

 • Utdannelse
  Vi sørger for at barna full-fører skolen; også jenter som tradisjonelt ofte blir værende i hjemmet.
 • Helse
  Vi tilbyr dusj- og vaskemuligheter som de fleste mangler i sine hjem.
 • Arbeidstiltak
  Gjennom et samarbeid med “Focus Business School” får voksne utdannelse innen entrepenørskap.
 • Strukturelle spørsmål
  Gjennom våre ressurs-senter hjelper vi til med alt fra selvangivelse til eiendomsforvaltning og støtte.

Din innsats kan bli avgjørende for vårt arbeid blant romfolket.
Bli månedsgiver for vårt prosjekt i Romania, Romfolk, bli med >>

Dele med vennene dine: