Snøen virvler seg rundt kroppene våre og finner veien inn overalt: I skoene, i nakken og i øynene. Femårige Anastacia viser vei inn døren til huset deres for Star of Hope Sverige sin virksomhetsleder, Ulrika Kallin. I harde vinterstider er det en befrielse å få komme inn i varmen. Men hvor lenge vil det vare? Uten ved kommer barna snart til å fryse like mye inne som ute.

SAMMEN KAN VI VARME FAMILIENE!

ROMANIA. Ni år har gått siden Star of Hope startet opp sitt ressurssenter for rombarn i landsbyen Dimancheni. Med senteret som utgangspunkt går sosialarbeider Antonica regelmessig på hjemmebesøk til de mest utsatte barna og kartlegger behovet for hjelp. Nå står vi inne hos Anastacia, hennes niårige storebror Stefanut og foreldrene deres, Romica og Alina. Av Star of Hope har de mottatt både ulike buskapsdyr og en ny vannbrønn som de deler med naboene sine.

-Vi har fått så mye god hjelp, sier Alina. Vi har en ku som gir oss melk, og jeg går på sykurs som Antonica holder.

Antonica nikker

-De gjør det veldig bra, sier hun. Jeg håper at vi kan hjelpe dem mer.

Familiens hjem er svært trangt. Alle fire må sove tett sammen. Og akkurat nå er det kanskje like bra, for når det er som kaldest, så trenger de hverandres kroppsvarme for å holde varmen. Ulrika ser seg rundt i rommet.

-Det er vanskelig å ta inn over seg at mennesker lever på denne måten, sier hun. Jeg vet selv hvor vondt det er å fryse, men når man fryser inne i sitt eget hjem…

Hjertet synker i brystet og Ulrika kjenner tårene presse på.

Jo kaldere og mørkere det blir, desto mer betyr det for barna å få komme til lys og varme på Star of Hope sitt senter i byen. Der får Stefanut hjelp med leseleksene sine, en hjelp som foreldrene hans ikke kan gi. Romica hadde ikke råd til å studere etter 8.klasse og Alina fikk bare gå ett år på skolen.

-Jeg er så glad for at jeg får komme til dette senteret, sier Stefanut. Det hjelper meg mye, og så gjør vi så mye gøy. Jeg har fått komme til senteret i tre år nå.

Stefanut drømmer om å bli mattelærer.

-Men det er vanskelig å forestille seg en lys fremtid når den aller nærmeste fremtiden ser mørk ut. Hvor lenge varer veden? Hvor kaldt kommer det til å bli hjemme? Hva skjer når den siste gløden ebber ut i ovnen?

Kanskje du som leser vil være med og bringe varme og håp til utsatte mennesker som fryser?

HJELP EN FAMILIE MED Å KLARE SEG GJENNOM VINTEREN

Ved, mat, tennbrikker og vinterklær. Det er de mest akutte behovene for familiene våre i østre Romania. Sammen kan vi varme hjemmene og hjertene deres!

Dette trengs:

VED (Anastacias familie er bare en av mange som har for lite ved på vinteren.

KLÆR OG SKO (Mange barn kommer seg ikke til skolen når de mangler varme klær og sko)

STØTTE TIL SENTRENE VÅRE: (Ressurssentrene våre utgjør et fristed for barn som Stefanut og Anastacia. Det er takket være senterets virksomhet at våre sosialarbeidere kan gjøre en innsats også for hjemmene til de utsatte barna.)

NØDPAKKE (En pakke med mat, hygieneartikler, tennbrikker og varmelamper blir til glede, trøst og hjelp i vintermørket.)

VIPPS «KULDE» til 11 576

Dele med vennene dine: