“Hva ønsker du deg til jul?” For mange av oss blir det der mindre viktig med årene. Men jeg kan fortsatt huske barndomsforventningen når ønskelisten skulle skrives, og sommerfuglene i magen når vi barna våknet grytidlig på julaften. Som voksen har jeg sett samme forventning boble hos mine barn og barnebarn, og det varmer i hjertet. Hvert barn fortjener å kjenne på dette når julen nærmer seg.

Derfor gjør det så vondt i meg når jeg møter barn som assosierer julefeiringen med helt andre ting. Tankene går til de familiene vi prøver å hjelpe nord øst i Romania, der vinterkulden kan stige ned mot 20 minusgrader. Hva skulle vi følt når vinteren kommer og vinden blåser rett gjennom vårt hjem, som om det var et hundehus? Om vi bare har ett oppvarmet rom å samle hele familien i, med kun en ovn, uten å vite hvor lenge veden vil holde?

I Star of Hopes prosjektland finnes det hundretalls familier som på ulike måter kjemper for å klare seg. For hver slik familie kan en julegave fra deg utgjøre en enorm forskjell. Det er vanskelig å beskrive lykken når en familie sammen åpner matvarer, hygieneartikler og leketøy til barna. Følelsen av at noen, i et fremmed land, har tatt seg tid til å glede dem i jula … ja, den følelsen kan varme en frossen sjel helt frem til våren.

Du og jeg, vi kan få barn og foreldre til å oppleve dette.
Gi bort en julegave og tenn håpets gnist hos en hel familie i julen!

Lennart Eriksson,
Med-grunnlegger og utviklingsansvarlig

 

Gi bort en julegave og tenn håpets gnist hos en hel familie, send din gave med VIPPS 11576 til Star of Hope eller till kontonummer 5005 06 89465. Merk gaven: Julegave

Dele med vennene dine: