Rett rehabilitering er avgjørende for at et barn med nedsatte funksjonsevner skal nå sitt fulle potensial. I Romania, Moldovia, Belarus og Latvia, jobber vi med psykologer, pedagoger og terapeuter for å hjelpe barn med å utvikle seg. På vårt dagsenter i rumenske Dorohoi har Lordena viet 20 år av sitt liv for barna.

Treåringen Erika har bestemt seg. Hun velger bananen! Eller, rettere sagt, den gule puslebiten som forestiller en banan. Lordena applauderer. Bra, Erika! Men før du pusler den dit den skal må du hva den heter!

Øvingen handler om motorikk og talepedagogoikk, men Erika tenker ikke på alt hun lærer seg. Han er fullt opptatt med å ha det gøy – akkurat som det skal være.

Erika, som har downs syndrom, har besøkt dagsenteret regelmessig i 17 måneder. Mammaen hennes, Marcela, husker godt da hun fikk telefonen hun hadde ventet på fra Star of Hope. Jeg ringte alle jeg kjente, for jeg var så glad. Når jeg søkte om plass var Erika for liten. Det ble en lang ventetid, men i dag er jeg veldig takknemlig. Hun har utviklet seg så mye!

Marcela forteller at datteren nå kan sortere ting, bla i bøker, bygge med klosser og pusle. Dessuten har jeg også fått lære meg hvordan jeg skal jobbe med Erika hjemme. Det betyr veldig mye!

Dele med vennene dine: