Her i norden er vi så heldige at vi kan ta skogen for gitt. Den utgjør nesten en tredjedel av Norges overflate, og bærekraftig skogsbruk er en selvfølge. Men når vi retter blikket ut mot verden ser det sjeldent slik ut. Og når vi møter mennesker som har mistet skogen sin blir vi minnet på hvor viktig den faktisk er. Uten et eneste tre på vår planet ville både dyr og mennesker få det vanskelig med å overleve. Skogen er jo en forutsetning for liv; for ren luft og for biologisk mangfold. Alikevel avvirkes skogen, og når det går for langt kan resultatet bli så ille som det vi nå ser på Haiti.

Uten trekroner som kan bremse vinden fra stormer, forårsaker de årlige orkanene mye større skade enn før. Og uten røtter eroderer jorden slik at det oppstår flere og farligere jordskred for hvert år. Verst av alt er det at dette rammer de samme fattige familiene som allerede har måttet lide gjennom jordskjelv, orkaner og dødelige epidemier.

Forholdene kan se håpløse ut — men løsningen finnes innen rekkevidde. Vi mennesker kan få all forsvunnen skog til å gjenoppstå. I fjellbygden Bois Negresse, der vi driver en skole for ca. 400 elever, har vi allerede begynt. Hver femkrone du kan avse blir et høyt, friskt tre som kan stå i hundrevis av år. Med få midler kan vi få dette til å skje — så hvorfor skal vi ikke gjøre det?

Derfor ber jeg deg:
Hjelp til å lege Haitis skog.

Lennart Eriksson,
Med-grunnlegger og utviklingsansvarlig

Gjør en innsats, du også!

En furuplante koster kun fem kroner å kjøpe, sende og plante. Ingen kan redde hele verden, men alle kan redde en liten del av den.
Hjelpe til å plante trær:
20 planter koster 100 kr
50 planter koster 250 kr
100 planter koster 500 kr

Send din gave med VIPPS 11576 til Star of Hope eller till kontonummer 5005 06 89465. Merk gaven: Planter

Bli med oss for å få Haiti grønn igjen!

Dele med vennene dine: