Vi hilser deg med et ord fra bibelen: «Vær ikke bekymret for noe, men la i alle ting bønneemnene deres komme frem for Gud i bønn og påkallelse med takk. Og Guds fred som overgår all forstand skal bevare deres hjerter og deres tanker i Kristus Jesus. (Fil 4, v.6-7)»

Husker du når vi feiret dette nye året for snart et halvt år siden? Jeg vil påstå at nyttårsløftene den gang befant seg i en helt annen verden enn den vi lever i nå. Hvem kunne forutse omfanget av en katastrofe som bare noen måneder senere skulle lamme hele verden?

I løpet av en uke snudde alt på hodet. Plutselig ble det tydelig for oss alle at det finnes sider ved livet vi aldri kan forberede oss på. Selv om det er slitsomt er vi tvunget til å akseptere tilstanden og finne ut hvordan håndtere den. Hva kan vi gjøre og hva ligger utenfor vår kontroll?

Det gjelder å fokusere på det vi kan påvirke.

Hovedsaken er å ikke rammes av panikk. For når vi lar frykten styre blir vi blinde for løsninger og utviklingsmuligheter. Og å gi etter for sitt instinkt til å flykte holder ikke langt mot en fiende vi ikke kan flykte fra. Men en ting er sikkert: Verden er veldig hardt rammet akkurat nå. Og de stedene der folk har det vanskeligst, er de stedene som rammes aller verst. Jeg tenker på min gode venn Tony Boursiquot i Haiti, et av verdens fattigste land. Når de nå har stengt ned, nærmer folket seg uungåelig en sultkatastrofe.
«Om ikke koronaen dreper oss, gjør sulten det», sier Tony.

Så hva kan du og jeg gjøre? Vi kan ikke stoppe viruset. Vi kan heller ikke stoppe hungersnød i å ramme Haitis folk, men vi kan hindre at de dør.

Så om du kan, hjelp oss å redde så mange liv som mulig! >>

Guds fred. Håpefull hilsen,

Ragnar Løsnesløkken
Virksomhetsleder

Dele med vennene dine: