En ny sjanse for Tobafolkets barn

Endelig er dagen her, og hele Albas familie er på plass. Der står sønnene hennes og hennes livsledsager gjennom 51 år, men selv er hun ikke tilstede. Alba som har kjempet for Tobafolket helt siden 70-tallet døde nemlig for tre år siden. Enda kan vi kjenne hennes nærvær når barna klipper snoren til Star of Hopes nye førskole: «Jardin Alba».

Saenz Pena, november 2019. Vi befinner oss nord i Argentina, rett utenfor den plassen som Kent og Alba Johansson flyttet til i 1977. Alba som selv tilhørte landets urbefolkning, ble i løpet av sin livstid en elsket morsfigur for generasjoner av Tobaindianere og fortsatte å kjempe for dem helt til sin bortgang. I dag har enkemannen Kent overlatt ansvaret for virksomheten til sønnen deres David, som valgte å kalle opp den ny-innvidde førskolen etter sin mamma.
-Jeg vil føre videre Albas lidenskap og kjærlighet, sier han.

Skolebygningen ble bygget av Star of Hope allerede i 1999, men har blitt drevet av kommunen i 20 år. Først nå får Star of Hope sjansen til å virkeliggjøre sine drømmer for bygget. Arbeidet i Argentina handler om at den sosialt utsatte minoritetsgruppen Tobafolket skal bli inkludert i fellessskapet, og der får den nye førskolen en nøkkelrolle.
-Jardin Alba er den eneste førskolen i Saenz Pena som retter seg direkte mot Tobafolkets barn, sier David. De trenger ekstra hjelp og støtte. 85 % av barna foreldre har ikke gått ut av grunnskolen, og mange av dem klarer ikke å hjelpe barna sine med leksene i førskolen. Barna begynner på grunnskolen uten å kunne lese og skrive, og havner bakpå allerede fra dag 1. Vår førskole kan bli en viktig faktor for å bryte den onde sirkelen.

Etter 43 års arbeid i landet, er Star of Hope en aktør som både myndigheter og familier stoler på. Våre sosialarbeidere kan støtte barna både hjemme og på skolen. Undervisningen er gjennomsyret av den pedagogikken som har vært en suksessfaktor for Star of Hope i fem verdensdeler, og dessuten ansettes lærere som kan både spansk og barnas morsmål Qom. Skolene har også spesiallærere som ser hvert barns behov og hva de trenger ekstra hjelp med. Førskolens rektor, lærer og psykolog Norma Portillo, hadde jobbet ideelt for Star of Hope i mange år når hun ble tilbudt ansvaret for skolen.
-Å få jobbe her nå, er en stor velsignelse, sier hun.

Det er bare ett problem: Da kommunen gav ansvaret for lokalet over til Star of Hope tok de med seg alt av verdi. Til og med lamper og takvifter ble skrudd ned. Derfor er det mye som mangler før skolestarten – men vi er fulle av håp om at vi skal løse dette sammen med deg. Håpet har fulgt oss siden innvielsesdagen. Det regnet under hele seremonien inntil båndet ble klippet. Da brøt solen frem. Det var som om Alba i det øyeblikket så ned på oss og smilte.

Dette mangler barna

Tobafolkets førskole kan bli fantastisk, og vi nærmer oss mållinjen.

Din gave kan dekke flere slitesterke leker.
Eller bli en del av en hel lekeplass.

Vær med og gjør barnas førskole til et godt sted!

Vipps din gave til 11 576
Eller sett inn penger på konto 5005.06.89465.
Merk gaven «Alba»

Dele med vennene dine: