Førskolen i Jardin Alba, nord i Argentina, fyller et gapende tomrom for urfolkets barn. Det var stor glede da skolen ble innviet og det var fantastisk å se gleden hos barna.

På denne skolen går fireårige Agustin. Eller går og går…….for det meste så løper han. Hvordan skal han ellers rekke over alt som er så gøy?

Velkommen, roper Agustin når vår utsending kommer og hilser på. Han forteller om favorittretten hans som er pasta og sopp, hans lidenskap for å male med pensler, favorittfargen er rød og at han elsker å leke med familiens hund, Toby. I samme rom leker fireårige Milagros. Jeg liker å kle meg ut, forteller hun. Og så pleier jeg å leke her på kjøkkenet. Hun viser fram et lekekjøkken der hun og vennene hennes lager delikate fantasiretter som lærerne får smake. Hjemme leker jeg mest med dukkene mine og med lillebroren min. Han er to år. Jeg er kjempeglad i han, forteller Milagros.

Barnas førskole har fått navnet sitt etter Alba Johansson, som sammen med sin ektemann, Kenth, grunnla vår argentinske virksomhet for over 50 år siden. Skolen ble innviet etter Alba sin bortgang og er den eneste skolen i regionen der barn som Milagros og Agustin får snakke sitt morsmål Qom. Det gir dem forutsetninger for å lære seg hva de trenger før de begynner i grunnskolen: tall, bokstaver og Argentinas offisielle språk, som er spansk.

Augustin vinker når besøket er over og forteller ivrig at han gleder seg til sommerferien er ferdig. Da får han være i rommet til femåringene. Det er lett å forstå at det er et stort steg i livet for ham. Det er et av alle de steg som er mulig på grunn av rause givere i et avlangt land, bortenfor havet, rett sør for Nordpolen.

Hjelp oss å gi barna i Argentina den best mulige starten i livet! 

Gi en gave >>>

Håpefulle hilsninger,

Ragnar Løsnesløkken, daglig leder

Dele med vennene dine: