I Colombia har Star of Hope, i samarbeid med organisasjonen CIREC, vært med å bygge opp et rehabiliteringssenter for mennesker rammet av borgerkrigen i landet.

 

40 år med borgerkrig har gjort Colombia til et av verdens mest voldsherjede land. Den langvarige borgerkrigen mellom geriljagrupper, regjeringssoldater og paramilitære grupper skaper fortsatt en uendelig nød blant sivilbefolkningen. Det er ofte unge mennesker som rammes verst av krigen.Nærmere én million barn og unge under 25 år har fått funksjonshindrende skader som følge av volden i landet. Det finnes nesten ikke hjelp for disse, spesielt ikke for de fattigste blant dem.

20 000 har fått hjelp siden starten

[perfectpullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]«Nærmere én million barn og unge under 25 år har fått funksjonshindrende skader som følge av volden i landet.»[/perfectpullquote]Rehabiliteringssenteret ligger i Bogotá og drives av vår samarbeidsorganisasjon CIREC. CIREC har blitt en av landets fremste produsenter av proteser og rehabilitering. De arbeider også med holdninger for å bedre befolkningens innstilling til personer med funksjonshindringer. Visjonen er: «En tigger mindre, er en arbeider mer.» Gjennom CIREC får rundt 150 personer hver dag hjelp med nye proteser, sykegymnastikk og psykososiale samtaler. Siden oppstarten av senteret i 1985 , har over 20 000 mennesker funnet tilbake til et fullverdig liv. Deres vei tilbake har ikke bare forandret livet for dem selv, men hele familier er blitt rehabilitert og fått selvfølelse og tro på livet igjen.

Fakta om CIREC

Grunnlegger av CIREC, Jeanette Perry de Saravia, ble valgt til «årets kvinne» i Colombia i år 2000. Star of Hope kom først i kontakt med CIREC i forbindelse med den store vulkankatastrofen i Armero i 1985, hvor tusenvis av mennesker hadde behov for akutt hjelp. Gjennom Star of Hope og SIDA (Svenske NORAD), ble det kjøpt proteser og utstyr, samtidig som fysioterapeuter fra Norden reiste til landet for å dele sine kunnskaper med de lokale.

colombia-jente-med-protese

Dele med vennene dine: