Det svenske bandet Hansam vil gjøre mer enn å skape god musikk, nå engasjerer de ungdommer for skoleprosjektet Jimba i Kenya.

Landsbyen Jimba ligger omtrent tre timers kjøring nord for Mombasa i Kenya. Hver dag kommer det 234 barn til skolen Det er et sterkt ønske om å bygge ut skolen for å gi plass til flere barn, samt bedre vann og sanitærforholdene.

– Vi i Hansam besøkte Jimba på høsten i 2014 – reisen forandret våre liv, vår musikk og vårt perspektiv, sier frontfigur og låtskriver Samuel Andersson. – Vår motivasjon er å få så mange barn som mulig på denne skolen, og gi håp, eller «hopp» som vi sier på svensk.

I Jimba finnes ikke rennende vann, elektrisitet, helseklinikker eller andre sosiale tilbud. En majoritet av befolkningen som lever her, bor i enkle jordhytter og overlever takket være sine jordlapper hvor de arbeider hardt fra morgen til kveld. Landsbyen i Jimba er for liten til å ha et sentrum eller en handelsplass, i stedet går mange til nærliggende byer for å selge overskuddet fra det de dyrker.

– Denne skolen har betydd enormt for innbyggerne i Jimba, hele landsbyen er forandret siden vi startet arbeidet her, sier Gilbert Ochieng, leder for Star of Hope i Kenya. I 2009 var mange syke på grunn av det forurensede vannet som skyldes utslipp fra det lokale slakteriet. I tillegg til skolen har også brønnen med rent vann skapt nytt håp for folkene her.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Alle steder hvor Star of Hope arbeider, er det avgjørende at arbeidet eies lokalt. Skolen og brønnen i Jimba har blitt satt opp som et initiativ fra Star of Hope i samarbeid med landsbyens ledere.   [/perfectpullquote]

Foruten utdanning får barna næringsrik mat og grunnleggende helseoppfølging på skolen. Maten fungerer som en viktig motivasjon for mange foreldre til å sende sine barn til skolen, i tillegg til å bekjempe underernæring som ofte truer barn som kommer fra fattige jordbruksfamilier. Star og Hope jobber også for å bygge en helseklinikk i Jimba som kommer til å gi hele befolkningen grunnleggende helsepleie og forhindre at mennesker blir syke av enkle sykdommer som er lette å forebygge.

Gjennom dette kan vi bidra med utdanning, bedre helse og motvirke underernæring i landsbyen. Slik utvikler vi enkeltmenneskers liv – og på sikt hele samfunnet.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]«Vi i Hansam gillar att spela musik för dig – vi gillar också att göra världen till en bättre plats. Vårt projekt ligger i byn Jimba, ungefär tre timmars bilfärd utanför Mombasa. Vi i bandet besökte detta projekt i 2014 – resan förändrat våra liv, vår musik och vårt perspektiv. Vi vill ha fler barn att gå i skolan i det här området – och ge HOPP. Inte få panik – nu kör vi!»

 

Kram frän Hansam[/perfectpullquote]

sms hopp 2160

Vil du gjøre som Hansam – bli en av dem som gjør en forandring for Jimba?
Send HOPP til 2160
en eller flere ganger, da gir du 100,- kroner.

For å hjelpe Hansam enda mer – start din egen digitale innsamlingsbøsse ved å følge linken i svarmeldingen.

Dele med vennene dine: