Slår du opp ordet «generøsitet» på Wikipedia, finner du følgende definisjon: «Generøsitet er egenskapen av ikke å være bundet til bekymringer for ens egne eiendeler. Generøsitet leder til veldedighet og tilgivelse.»

Det er lett at det blir en klisjé, det at vi har alt. For vi har jo kanskje det, men det kan bli slitsomt å høre folk si det hele tiden. Og helt ærlig skulle jeg ønske meg et par, tre ting som jeg ikke har mulighet til akkurat nå. Den ferieturen til Stillehavet. Den nye macen. Det litt større huset, nå som familien har økt med ett medlem.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]«Generøsitet er egenskapen av ikke å være bundet til bekymringer for ens egne eiendeler. Generøsitet leder til veldedighet og tilgivelse.»[/perfectpullquote]

Denne måneden fikk vi en oppdatering fra Haiti, der en tørke er i ferd med å ødelegge hele lokalsamfunn fordi de ikke får dyrket den maten som trengs for å overleve. Familier selger unna de siste husdyrene sine for å ha penger til barna. Da begynner vi å snakke om bekymringer som binder.

Jeg er takknemlig for jobben min, for jeg blir stadig minnet på hvor mye jeg egentlig har. Og jeg er takknemlig for Star of Hope, for jeg ser at vår generøsitet kommer andre til gode. Det hjelper meg til å bekymre meg enda litt mindre for mine egne eiendeler.

Nyt våren!

 

Med vennlig hilsen

Håkon Skaug

Håkon Skaug
Daglig leder, Star of Hope Norge

Dele med vennene dine: