Det var tørketid, og Marie Carme hadde bare to geiter igjen. Det var på tide å tenke nytt.

– Jeg solgte geitene på markedet og kjøpte 50 kg mel, 19 liter melasse-sirup, kokosnøtter, ingefær, kanel, vanilje og bakepulver – og så dro jeg hjem for å bygge en kakeovn, sier Marie.

[perfectpullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]For noen år siden fikk familien en geit av Star of Hope som en del av «Pay it Forward-prosjektet» hvor første geitekilling gis videre til noen som ikke har.[/perfectpullquote]

For noen år siden fikk familien en geit av Star of Hope som en del av «Pay it Forward-prosjektet» hvor første geitekilling gis videre til noen som ikke har. Nå hadde de to geiter igjen – de var familiens vandrende krisefond.

– Etter flere tørkeperioder, dårlige avlinger og en økonomisk situasjon som stadig ble verre, skjønte jeg at tiden var inne for å ta en sjanse og skape en ny hverdag, forteller hun mens hun spar siste kake ut av ovnen.

Huset til Marie, ektemannen Francelet og de fire barna ligger ved foten av et fjell i Jeanton, Haiti. Om morgenen sender Marie barna til Star of Hopes skole i området mens Francelet drar ut for å lete etter arbeid. Selv går hun i steikende sol for å samle ved. Så kommer hun hjem og starter bakingen, og duften av kake legger seg rundt det lille huset.

[perfectpullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Selv går hun i steikende sol for å samle ved. Så kommer hun hjem og starter bakingen, og duften av kake legger seg rundt det lille huset.[/perfectpullquote]

–  Når kakene er ferdige, henter jeg barna på skolen, og samtidig bærer jeg med meg 19 liter vann hjem igjen. Hjemme venter mannen min, som ofte ikke har klart å finne arbeid. Barna blir hos hjemme, mens jeg går ut i gatene for å selge kakene mine, avslutter hun.

To geiter ble til hundrevis av kaker, men med svært høye matpriser og kun én inntektskilde, har familien ikke mer enn de trenger. Så Marie drømmer nye drømmer. Hun vil gjerne selge mer enn bare kaker – aller helst vil hun ha en hel dagligvarebutikk.

Dele med vennene dine: