I mars hvert år feirer Ghana kulturarven sin. Mars kalles for «The heritage month”.

Feiringen er lokalt kjent som Ghanamåneden og er tilegnet feiring av Ghanas kultur samt historiske hendelser som har gitt opphavet til det nåværende Ghana. Bakgrunnen for feiringen er at Ghana i mars 1957 ble selvstendig og fri fra kolonistyret.

Star of Hope sitt personale i Ghana jobber regelmessig på ulike måter for å bevare kulturarven også på våre skoler. I år ble dette markert med en lekker ghanesisk matrett. Barna og lærerne forberedte den lokale matretten «ampesi» med groblad.

Retten er høyt elsket av alle ghanesere. Barna hadde det kjempegøy med å lære seg å lage denne delikatessen, og selvsagt med å smake på den også!

Les om arbeidet vårt i Ghana etter bildene.

Star of Hope sitt arbeid i Ghana:

For mange av barna som er født på landsbygda i Ghana venter en tøff start i livet med små utsikter til å få gå på grunnskolen og å kunne stå på egne ben i voksen alder. Siden 1983 har vi jobbet for å endre dette.

I seks utvalgte byer driver vi førskoler som gir utsatte barn de kunnskapene som kreves for at de skal kunne begynne i grunnskolen og klare utdanningen der. På skolene våre får barna også to næringsrike måltider mat om dagen: Frokost og lunsj. Frokosten lokker barna til å komme til skolen i tide, og de to næringsrike måltidene med mat gir elevene energi nok til å holde konsentrasjonen i timene. Barna får også grunnleggende helseomsorg.

Sammen skaper disse innsatsene forutsetninger for at barn fra fattige områder skal kunne reise seg og vokse opp til å bli friske, velutdannede voksne som kan forsørge seg selv og sine familier. På denne måten er vi med og utvikler hele samfunnet.

Dele med vennene dine: