VELKOMMEN TILBAKE

En skolestart er alltid spesiell. En dag med forventning, kribling i magen og følelsen av å begynne på en reise.

Pandemien har gjort denne høstens skolestart helt spesiell, fordi mange barn har ventet på en ny skolestart i hele to år!

Hjelp oss å ønske dem varmt velkommen tilbake!

 

Tenk deg at du er en sjuåring på Haiti.

Du har aldri gått på skolen, men du har sett med misunnelse på at dine søsken har dratt hjemmefra tidlig om morgenen. Du har beundret skoleuniformene deres, sett skolebøkene de har kommet hjem igjen med, hørt på sangene de har øvd på og hørt nysgjerrig på at de har fortalt hva de har lært.

Når du passerte skolen med mammaen din, kjente du duften fra skolekjøkkenet og fikk vann i munnen. Dine foreldre hadde ikke mat så det rakk den dagen, men dine eldre søsken fikk spise seg mett under skolelunsjen. Og nå er det din tur. Det er din dag. Hvilke eventyr venter deg på Star of Hope sin skole?

Tenk deg at du er ni år og bor i Jimba i Kenya.

Du rakk ikke å starte i første klasse som sjuåring siden myndighetene beordret alle skolene stengt. Takk og lov så fant lærerne dine en løsning:

«Om ikke elevene kan komme til oss, så får vi dra ut til barna!»

Men munnbind, skolebøker, plansjer og tavler begav de seg ut i landsbyer og slumområder. Der lykkes de med å ha skoleundervisningen ute, med tretopper som skygge og trestammer som festepunkt for tavlene. Takket være oppfinnsomhetene deres, så har du fått lære deg ting også under pandemien. Nå er du klar for tredje klasse, og endelig skal du få sitte i et ordentlig klasserom!

Endelig skal du få spise frokost og lunsj fra skolekjøkkenet og leke med vennene dine i pausene. Endelig er ventetiden over!

Tenk deg at du er elleve år og bor i Taytay på Filippinene. Nå er det tid for å starte i femte klasse.

Du elsker skolen, men du har vært tvunget til å studere halvparten av skoleårene dine på grunnskolen på avstand. De årene har vært tøffe, for hjemme hos dere er det ingen internett. I stedet har foreldrene dine måttet hente utdanningsmateriale på skolen sammen med spørsmålsformuleringer og oppgaver. Det er disse oppgavesvarene som lærerne dine har satt karakter på i to års tid. Foreldrene dine har prøvd å hjelpe deg så godt de kan, men det var nok helst du som måtte lære dem. Til forskjell fra deg, fikk foreldrene dine kanskje aldri en sjanse til å ta eksamen.

Hver dag i to år har du lengtet tilbake til Star of Hope sin skole, og i dag er ventetiden over.

Endelig skal du få se klassekameratene dine igjen og få all den lærerhjelpen du trenger!

 

Elevene på Haiti, Filipinnene og i Kenya og andre land deler ikke bare lengselen tilbake til skolen. De deler også følelsen av at hver skoledag er en dyrebar gave som ikke kan tas for gitt! En gave som gir dem sjanse til å få et bedre liv enn sine foreldre. Den tanker tenner håpet deres!

 

Gi elevene våre en god start på skoleåret! >>>

 

 

Dele med vennene dine: