I løpet av sommeren har vi delt flere nedslående nyheter fra Haiti, der ødeleggende oversvømmelser la liv i grus. Når hjemmet ditt er ødelagt, buskapen har druknet og avlingen din har blitt skylt bort – Ja, da trenger du virkelig en hjelpende hånd. Den hjelpen kom fra Star of Hope!

Tony, vår feltansvarlige på Haiti, har lykkes med å levere nødhjelp med mat til tre hardt rammede byer: Bois Negresse, Hesse og Dano.

Byen Bois Negresse ligger så høyt oppe blant fjellene at plassen kalles «lille Sverige» på grunn av det svale klimaet. Her kan det kreves langbukser og varme gensere samtidig som lavlandet bader i stekende hete. Dano og Hesse ligger også blant fjellene, men på et lavere nivå. Dog ble også disse byene hardt rammet av oversvømmelser.

Familiene i disse byene mangler tilgang til elektrisitet, infrastruktur, sykehus og grunnleggende samfunnsfunksjoner. Ja, her oppe er Star of Hope alt fadderbarna og familiene deres har.

All mat kjøpes inn lokalt i våre nærliggende byer. Dette på grunn av rådende sikkerhetssituasjon. De kriminelle gjengene kontrollerer store deler av veinettet i og rundt hovedstaden Port-au-Prince. Våre prosjektledere i de respektive byene kjøper inn mat i flere omganger. Det tar tid, men er den sikreste måten å få tak i store kvanta av basisvarer som ris, sukker og matolje.

Tusen takk til alle som støttet denne viktige innsamlingen! Vi vil gjerne hjelpe flere utsatte barn og familiene deres. Du kan vippse «Haiti» til 11576 for å gi en gave til de fortsatte hjelpeinnsatsene.

Nedenfor kan du se en kort video fra utdelingene pluss noen bilder.

 

 

Dele med vennene dine: