Luften vibrerer av forventning når sjuårige Jijie kommer inn i skolegården. Vennen hennes, Iderson, lyser opp. I dag er det akkurat to år siden Jijie fikk sitt livs beste gave. Siden da har hun gledet seg til å få gi den samme gaven til Iderson. I dag har hun den med seg. Ja, i dag er det Iderson sin tur til å få en geit.

Jijie og Iderson går på Star of Hope sin skole i den haitiske byen Marigot. I 2021, samme dagen som Jijie fikk geita si, gav hun et løfte til Iderson: «Du skal få hennes aller første killing!» Og slik ble det! Det tok to år, og femåringene rakk å bli sjuåringer, men nå står de der og stråler om kapp med solen.

Iderson opplever gleden over å få ta imot en gave gitt med omtanke og kjærlighet.

Jijie opplever gleden over å få være den som gir en slik gave.

Dette konseptet kaller vi for «Pay it forward». Dette bidrar til at hver geit som er sponset fra Norge fortsetter å spre glede gjennom generasjoner. Ja, allerede om ett år kommer Iderson sin geit å være klare til å bli mamma til en ny generasjon killinger.

Historien gjentar seg

For 15 år siden ble Haiti lamslått av en rekke ødeleggende orkaner. Som følge av dette mistet familiene sine avlinger og sine buskapsdyr, alt det som skulle gi dem mat på bordet. Avlinger kunne sås på nytt, men dyrene var borte for alltid. Slik startet Star of Hope sin utdeling av dyr.

Nå, etter årets oversvømmelser og jordskred, står mange familier innfor samme harde utfordring som i 2008. Nå som da har de stort behov for nye frø og nye dyr.

Vil du være med og støtte utdelingen? >>>

Slik fungerer «Pay it forward”

  • Hvert år deler vi ut geiter og høns til elevene våre gjennom et gratislotteri
  • Alle har like stor mulighet til å vinne, og ingen kan vinne mer enn en gang
  • For barnas familie, som mangler økonomisk sikkerhet, skaper dyrene trygghet og bedre nattesøvn. Om familien rammes av akutte utgifter, så kan de selge dyr for å klare seg gjennom krisen
  • Hvert barn som får en høne, tar med seg egg til skolen slik at de blir til glede for alle.
  • Hvert barn som får en geit, lover å gi bort den første killingen til et annet barn i en trengende familie. Slik lever hjelpen sitt eget liv imellom lotteriene.

Din gave kan føles som en dråpe i havet, men det er nettopp denne dråpen som skaper ringer i vannet.

 Et barn får en geit – Geita får killinger, barnet gir en killing videre. – På noen få år har mange familier fått gleden av å ha en geit, samt gledet andre med en geit.

Et barn får en høne. Barnet tar med seg egg til skolen sin.

 

Dele med vennene dine: