Vi tok en prat med Ambrose Asmah om årets oppturer og nedturer.

– Høydepunktet var avgangsseremoniene for barna på skolene i Osae Krodua og Gomoa Dominase. Utdanningen gir barna evne til problemløsning, til å tilpasse seg samfunnsendringer og til å nå sitt fulle potensial, forteller Ambrose, daglig leder i Star of Hope Ghana, engasjert.

Lunsj til 1400 elever

Barna er også høydepunktet i hverdagsrutinene hans – han trives aller best på skolebesøk, omgitt av lek og latter. Star of Hope driver seks forskjellige skoler i Ghana, som for øyeblikket gir skolegang til totalt 1400 barn som alle får lunsj hver dag. I år har dette vært en utfordring:

– Levekostnadene i Ghana stiger, og vi har behov for mer penger for å kunne fortsette å tilby barna lunsj. For å håndtere dette har vi startet ulike inntektsbringende prosjekter, blant annet geiteoppdrett, sier Ambrose.

Små barn, stor betydning

Men han dveler ikke lenge ved utfordringene, vil heller fortelle mer om årets to beste dager så langt. To fargesprakende fester med tradisjonell dans, fengende rytmer, diktlesning og taler. Barna har fullført første steg i utdannelsen sin, og slik Ambrose ser det, har dette vidtrekkende konsekvenser:

– Det er inspirerende å arbeide for å hjelpe barn ut av fattigdom. Det bidrar til å forbedre menneskeheten, konstaterer han.

Dele med vennene dine: