«Kjære leser!

Jeg sender varme hilsener til Star of Hope sin store familie rundt om i verden med en særlig takk til alle våre kjære sponsorer! Må Gud rikelig velsigne dere for deres kjærlighet til de fattige og underpriviligerte.

Vi fortsetter med vårt AWANA-bibelundervisningsprogram for elevene våre. De følger utrolig godt med, og de elsker å høre bibelfortellinger. De er nysgjerrige og spør endel interessante spørsmål om Gud. Tema for august har vært «Å leve livet sitt for Gud». Vi snakket om at noen ganger kan venner lede oss til å leve et liv som er imot Guds ord, og få oss til å bli med på å gjøre ting som vi vet er galt. Men fordi vi ønsker å bli akseptert av vennene våre og er redd for å bli utfryst og avvist, så kan vi komme til å forlate alle gode verdier for å bli med vennene på å gjøre synd. Dette leder oss inn i unåde og skuffelse fra foreldre og andre som er glad i oss.

Vi tok frem eksempelet med Daniels tre venner, Sjadrak og Mesjak og Abed-Nego som vi kan lese om i Daniels bok kapittel 3 i bibelen. Disse unge mennene bestemte seg for at de kun skulle tilbe Gud Herren, selv om det ville koste dem mye. De var klar for å ta imot både hån, spott og straff for å følge Herren. Disse mennene stod fast i troen og var ikke skamfulle. Vi lærte elevene på skolen at de må stå imot fristelsen til å leve et liv i opprør, frekkhet, respektløshet og synd bare for å bli populær blant venner.

Bibelverset elevene skulle memorere denne gangen er fra Salmenes bok 1, v. 6:

«For Herren kjenner veien de rettferdige går, men de urettferdiges vei fører vill.»

Flere av elevene hadde gode spørsmål, og vi forsøkte å svare så godt vi kunne i forhold til deres alder. En gutt spurte hva han burde gjøre når alle vennene hans ønsket å gjøre noe galt, men dersom han selv ikke ble med hadde de sagt at de ikke ville leke med ham igjen. Og han elsket jo å leke med dem. Jeg sa at i dette tilfelle burde han ikke bare si nei til å bli med på det som er galt, men også prøve å forklare dem hvorfor de ikke burde gjøre det. Men dersom de likevel ville gjøre det som er galt, så burde han forlate vennene sine og gå bort fra dem. Og hvis de fortsatte med å gjøre gale ting, så burde han se etter nye venner fordi disse vennene snart vil komme til å lede ham inn i trøbbel. Jeg oppmuntret ham til å stå opp for Jesus ved å si nei til synd.

Vi fortsetter å glede oss over nåden, og vi håper at du også har fått del i Jesu Kristi nåde.

Vi er så takknemlige for støtten fra dere!

Gud velsigne og bevare dere!

Tusen takk!

Isaac Nii Adjin Lartey

(Awana Bible Teaching Coordinator)»

 

 

Dele med vennene dine: