Det gjør fryktelig vondt å tenke på alle som må flykte for sine liv i Rigaud. Fadderbarna våre, deres familier og slektninger, naboer og venner, gamle og syke. Tusenvis av ofre tvinges til å forlate alt for og unngå den brutale gjengkrigen i og omkring Haitis hovedstad. Vi hadde 555 elever på skolen i Rigaud, de yngste var bare førskolebarn. Nå har de sett og opplevd ting som et lite barn aldri skulle behøve å oppleve. Det er knapt mulig å forestille seg de traumene de har lidd se gjennom.

Det er ikke første gangen Haitis folk rammes av tragedier. I årtier har epidemier, vold og naturkatastrofer avløst hverandre. Men midt i dette kaoset står fortsatt Star of Hope. Vi har vært på Haiti i 45 år for å lindre nød og gi barn en sjanse til et bedre liv. Vi tenker ikke å forlate dem nå.

Hver og en av våre seks skoler på landsbygda er en oase for barna, på trygg avstand fra gjengenes brutale vold. Vi blir værende, og holder håpet levende. Vi kommer til å kjempe for at skolen i Rigaud skal kunne åpne igjen. Ikke fordi det kommer til å bli enkelt – men fordi at Haitis barn er verd å kjempe for.

Vær med oss i kampen!

Håpefulle hilsninger,

Ragnar Løsnesløkken, daglig leder.

Dele med vennene dine: