Lørdag 8/9 2016
I dag har vi reist så langt det foreløpig er mulig å komme orkanens episenter. Millionbyen Le Cay ligger ca 15 mil øst for Jeremy, en annen storby hvor episenteret feide rett gjennom. Dit er det ennå ikke mulig å ta seg.

Ødeleggelsene er enorme. Det kan minne om bildene man har sett fra områdene rundt der atombombene detonerte under 2.verdenskrig. Trærne har knukket som fyrstikker, og huset etter hus har fullstendig kollapset. Hele landsbyer har forsvunnet i orkanens herjinger. Alle avlinger er fullstendig tilintetgjort. Menneskene i området har mistet alt håp, og apatien er rådende. Enkeltskjebnene  er så mange at det er vanskelig å fatte.

Enda en time vest for Lekai ligger landsbyen Debouchette, og dette var så langt vi kom i dag. Utenfor allfarvei, langt vekk fra myndighetenes ressurssvake innsatser, er Debouchette forvandlet til Helvetes forgård.

Uten mat, vann og et sted å bo vil dødsfallene stige raskt i tiden som kommer. Og dessverre er ikke Debouchette et enestående tilfelle.

Dersom en humanitær katastrofe skal unngås trengs betydelig hjelp raskt. Og fremdeles har man ikke nådd de hardest rammede områdene.

Debouchette er en landsby (25 000 innb.) vi muligens kan klare å håndtere på en god måte, da Myrtha og Tony har et sterkt nettverk i landsbyen. Vi evaluerer denne ifht å gjøre en innsats.

Håkon Skaug
Daglig leder Star of Hope Norge

Dele med vennene dine: