Søstrene Mikelia og Agustina stråler av glede til tross for at familien kjemper for å dekke de aller mest nødvendige behov. De smiler til tross for at hjemmet deres ligner på et skur uten elektrisitet og med regn som strømmer inn. Barna er glade fordi rektor kommer for å hilse på. Star of Hope sin førskole er et fristed som fyller både barn og foreldre med håp.

Det er to nye generasjoner som møtes når vår virksomhetsleder i Argentina, David Johansson hilser på hjemme hos Mikelia og Agustina. David er sønnen til Kenth og Alba som startet vår argentinske gren «Den gode hyrde» i 1972. Førskolen vår ble innviet etter Albas bortgang og er oppkalt etter henne: Jardìn Alba.

Mikelia og Agustina er døtre til fadderbarnet Lily. Akkurat som så mange andre barn fra Tobafolket kunne hun begynne sin reise mot et bedre liv takket være Star of Hope. I et land med 92 prosent inflasjon og økende fattigdom har støtten vår til Lilly vært avgjørende.

-Jeg fikk hjelp til å klare studiene mine, forteller hun. På videregående hjalp de meg med mat og betalte for skoleuniformen min. Jeg kunne studere videre takket vært at Star of Hope dekket skoleutgiftene mine. Nå har jeg studert i fire år og skal snart ta eksamen.

Drømmen om en god jobb og et bedre liv er endelig innen rekkevidde.

Lily nærmer seg slutten av sin utdanningsreise og døtre hennes er i starten av den. Femårige Mikelia forteller mer enn gjerne om førskolen.

-Jeg elsker den, sier hun. Jeg lærer meg bokstaver og tall, og jeg har lært å skrive navnet mitt. Jeg har også lært å tegne. Jeg kan tegne hjerter.

Entusiasmen er stor når Mikelia forteller. Jardin Alba er unik i området.

-Jardin Alba er den eneste førskolen i Saenz Pena som retter seg mot Tobafolket sine barn, sier David.

I førskoler der det kun snakkes spansk, er det vanskelig for barna å henge med og å lære seg det de trenger for å bli klar for grunnskolen. I førskolen vår snakkes det både spansk og Qom som er morsmålet til Tobafolket. Dette gjør at alle barna kommer godt forberedt til grunnskolen der all undervisning skjer på spansk.

Språklæreren Ana Maria Lopez som selv tilhører Tobafolket, løfter frem en annen viktig dimensjon ved arbeidet til førskolen.

-Å undervise i språket Qom er viktig for at barna skal kunne beholde sin kultur og sitt språk. Folket vårt har mistet så mye, sier hun.

Under samtalen kryper Mikelia og Agustina opp i fanget på rektor Silvia Gamez.

-Vi vet at barna lærer mye mer om de får kjærlighet og respekt, sier Silvia. Vi legger vekt på verdier som samarbeid, å være respektfull og å be om unnskyldning.

Etter hjemmebesøket har David et møte med skolens juridiske representant, Norma Portillo. Hun har jobbet som frivillig for Star of Hope i mange år og tidligere hatt rollen som rektor på førskolen. Når David spør henne hva førskolen betyr, kommer svaret kjapt:

-Jardin Alba er ikke bare en førskole! Det er en førskole som utgjør en forskjell i barnas liv.

Søstrene Mikaelia og Augustina stråler av glede, til tross for at familien knapt har råd til det aller nødvendigste, og selv om huset ser ut som en rivningsklar rønne, som mangler elektrisitet og hvor det regner inn. Barna stråler fordi rektoren deres hilser på. Star of Hope sin førskole er et fristed som fyller både barn og foreldre med håp.

Gi en gave >>>

Dele med vennene dine: