Rundt midnatt, natt til fredag norsk tid, landet det første norske teamet fra Star of Hope i den haitiske hovedstaden. Dermed drar hjelpeorganisasjon i gang en omfattende planlegging for hjelpearbeidet på forskjellige plan.

I kjølvannet av orkanen Matthew kan den nordiske bistandsorganisasjonen Star of Hope fortelle at alle syv skoler med til sammen 3500 barn har fått omfattende skader etter orkanen. Flere av skolene ble gjenoppbygd etter jordskjelvet i 2010, nå ventes en ny ombygging som vil koste nesten 10 millioner.

– Som vi tidligere har påpekt er behovet for vann og mat veldig akutt, sier Håkon Skaug, daglig leder i Star of Hope Norge.

– Som i tidligere katastrofer, setter vi i gang akutt nødhjelp, enten det er på våre skoler eller andre som trenger det. Men dette er selvsagt et slag mot våre egne skoler som har blitt berørt. Blant det viktigste er at barn så snart som mulig for å gå tilbake til hverdagen, for å sørge for sikkerhet og redusere traumer som oppstår når boliger og hus vasket bort i regn vannmassene, sier Håkon Skaug.

Dele med vennene dine: