Mange mennesker på Haiti er desperate i den svært utfordrende situasjonen som har oppstått etter orkanen Matthew. Vi har sett haitianerne reise seg gang på gang. Et folk som nekter å legge seg ned og gi opp. Hjelpesendinger er på vei, her er rapport etter den ene utleveringen:

Vekten på denne er 25 kg og består av bønner, ris, sukker, sardiner og olje.

På vei hjem fra Debouchette. Dagen har vært suksessfull med tanke på at alle som skulle få mat har fått mat. 525 familier fikk hver sin matpakke i dag. Vekten på denne er 25 kg og består av bønner, ris, sukker, sardiner og olje.

Dessverre opplevde vi det litt mer utfordrende enn planlagt når det gjelder ro og orden. Selv med gårsdagens forberedelser ble det litt mer kaotisk enn ønsket, heldigvis uten voldsepisoder og slåssing. Dette var et problem vi hadde tatt høyde for, men håpet å unngå. Årsaken ligger i desperasjonen hos folk, samt at de ikke er vant med at det er nok til alle. I våre allerede eksisterende prosjekter opplever vi ikke dette da de kjenner oss godt og vet at utdelinger skjer på rettferdig vis.

For å unngå dette på søndag hadde vi et møte med borgermesteren i Port-Salut (hele området) før vi reiste hjem. Han lovte å stille personlig med seg og sine folk for å unngå dette. De tar seg også av forberedelsene i Roche Jaboin.

Dele med vennene dine: